Відбулося засідання секретаріату обласної Ради Церков та релігійних організацій щодо відзначення Різдва Христового в умовах воєнного стану. На Вінниччині, як і минулого року, існуватимуть певні обмеження.

Про це повідомляють в Управлінні у справах національностей та релігій Вінницької ОДА.

Зібрання провели за участю службовців управління, Нацполіції, а також представників різних конфесій. Через воєнний стан комендантську годину не скасовуватимуть. У святкові дні (на період святкування Різдва Христового) вона розпочнеться, як зазвичай, о 24 годині і триватиме до 5 години ранку та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені.

Також, задля громадської безпеки та правопорядку на території області обмежено проведення масових релігійних заходів на території культових споруд та прилеглих до них територій за участі прихожан (24-25 грудня).

Крім того, під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та забезпечення дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.