Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

“Сільський голова має право особисто формувати й підписувати повістки, згідно з постановою Кабінету Міністрів за номером 352”, – сказав Умєров.

За його словами, що стосується інших питань, то вони зараз опрацьовуються законодавчо, і після ухвалення Верховною Радою будуть озвучені.

Однак громадські активісти категорично проти такої практики. Адже це офіційна можливість для сільського голови поквитатися з усіма незгодними з його методами управління. Зокрема і зловживаннями, про які повідомляють сільські жителі.

Зрештою це обернеться для України масовими підривами сільських рад депутатами та небайдужими громадянами, у яких уже всіх родичів забрали до війська. А тим часом з родин сільських голів ще жоден представник не мобілізований. Очевидно, що це ще одна корупційна схема, яка надається в руки представникам влади.

Подібні речі мають вирішуватись на загальних зборах місцевих жителів, бо часто і депутати в зговорі з головою розкрадають бюджет та несправедливо визначають, кому видавати повістки. І в першучергу їх отримують громадяни, які відкрито критикують владу.