У Московії російська православна церква випустила церковний календар на наступний рік. Там поряд із святами на старий манер, опубліковано всі фото митрополитів ерпеце на чолі із кірілом, який благословляє на війну з Україною російське військо, переконує вірян, що ця війна є священною.

І, о Боже, яка прикра помилка, там же розміщені всі митрополити як вони себе іменують УПЦ і підкреслюють, що вони зовсім не МП! )))

Скільки ви, віруючі цієї церкви та  і весь народ, влада чули завірянь про «гонєнія», про те, що ця церква ну зовсім не має ніякого відношення до РПЦ, бо порвала з нею з перших днів війни?

А там у повній красі зображені митрополити Вінницької області, Агапіт, Варсонофій. Про

Митрополита Тульчинського Іонафана не варто і говорити, він, як відомо, перед остаточним вироком за антиукраїнську діяльність попросився на обмін до рф.

Є ще Хмельниччини, Житомирщини, Київщини,  усієї України. Є там і митрополит Онуфрій, очільник УПЦ МП в Україні. Його заступник Антоній. Той що Паканич і курує ПСЖ.

Ну як же це так, украінські духівники, православні журналісти? Сталась же така прикра помилка? Вас поєднали із Гундяєвим, який як підозрюваний у страшних злочинах – підтримку геноциду та проповідування війни проти України оголошений у розшук!

Як Ви  витерпите таку помилку і оббріхування вас, таких  поважних поборників України, молитовників за її народ?! )))

Ви ж не з тими, хто розпалює зло і вчинив гріх Каїна, як заявляєте?!

Ну тоді негайно робіть заяви, публічно заявляйте всі і кожен, що ваше чесне ім’я замарали таким єднанням!

Більше того, ми готові на наших медіаресурсах «33-го» опублікувати ваше відречення від ерпеце.

Чи все таки це хитре лукавство? Щоб обманути маси?

Чекаємо. Бо як кажуть у нас в народі – мовчання, знак згоди.

Чи багато митрополитів УПЦ(МП) відречеться від приналежності  чи мовчанням засвідчить, що вони таки де-факто РПЦ в Україні – стане ясно невдовзі. Маленьке уточнення – двох митрополитів МП які з отриманням Томосу перейшли до ПЦУ – Симеона з Вінниці та Олександра з Києва там немає. Значить в Москві знають що пишуть?

Тетяна Квасюк