Прокурори довели вину колишнього «беркутівця», який є діючим працівником поліції, у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Засуджений умисно заподіяв за попередньою змовою групою осіб сильний фізичний біль, фізичне та моральне страждання двом учасникам Революції Гідності шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій. Це було зроблено, щоб покарати потерпілих за їхню участь у акціях протесту 20 січня 2014 року на перехресті вулиць М. Грушевського та Паркової дороги, а також з метою залякування та дискримінації їх та інших осіб.

Тоді обох протестувальників скинули з колонади. Також одного з них, який на той момент був неповнолітнім, роздягнули при температурі повітря -12°C і поранили у стегно правої ноги ножем. Після цього забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України. Таким чином висміювали його ідеологічні переконання. Надалі потерпілих звинуватили в організації масових заворушень, – повідомив Офіс Генерального прокурора.

Перевертня засуджено до 6 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили з моменту його проголошення.