24 грудня на Вінниччині уламки збитого дрона Shahed пошкодили будинки у селі Тростянчик Гайсинського району. Повітряну ціль збили завдяки роботі авіації.

Про це повідомила народна депутатка Лариса Білозір.

“В ці святкові дні працюю на окрузі! Тому цієї ночі ночувала, як завжди, у рідних в Тростянці! Поки ми спали, за 10 км від нас в моєму рідному селі Тростянчику, було збито нашим літаком під час протиповітряного бою шахед, по всій Україні – 14 шахедів. Уламки завдали шкоди житлу тростянчан, є пошкодження житлових будинків та господарських приміщень, Слава Богу, люди не постраждали”, – йдеться у повідомленні.

Інформацію про збиття дрона та пошкодження будинків також підтвердили у Тростянецькій селищній раді.

“В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України 14 ворожих об’єктів було знищено. Один з них ліквідовано на території нашої громади. Уламки, на щастя, не принесли шкоди життю людей. Є пошкодження житлових будинків та господарських приміщень. Працюють відповідні комісії, профільні служби, відновлювальні бригади”, – зазначають на сайті громади.

у селищній раді, пошкоджено три будинки. З резервного фонду виділили близько 500 тисяч гривень. Їх розподіллять між постраждалими.

В той же час, у Повітряних силах ЗСУ не повідомляли про збиття безпілотників над Вінниччиною 24 грудня. У щоденному звіті вказано, що тієї доби «Шахеди» було знищено у межах Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської та Хмельницької областей.