Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону заявив:

“Чи буде він (законопроєкт – ред.) в такому вигляді? Ні. Безумовно, для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і РФ не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну…

Попри те, що традиційно для України спочатку багато хейту, багато хайпу, токсичності, скандалів, але поступово, побачите, цей законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію”.

Деталі: Подоляк наголосив, що нинішня війна “потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів”.

“Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, Міністерства оборони, Міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно”, – сказав він.

Подоляк також підкреслив, що все суспільство має зрозуміти, що в Україні йде велика війна.

“Якщо Росія не програє цю війну, вона захоче встановити тут окупаційний режим із відповідними трагічними наслідками для десятків чи сотень тисяч громадян України. Треба це усвідомити”, – додав радник голови ОП.