30 грудня, в суботу після Різдва Христового, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію в храмі Покрова Пресвятої Богородиці у селищі Стрижавка Вінницького району.

Співслужили митрополиту настоятель храму, благочинний Вінницького районного благочиння і військовий капелан архімандрит Дорофей (Маркевич), благочинний Хмільницького благочиння протоієрей Валерій Кушнір, а також представники духовенства Вінницького району та кафедрального собору м. Вінниці.

За інформацією пресслужби Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ), під час богослужіння була піднесена молитва за українське військо та перемогу України, а також молитва за упокій душ мирних жителів, які загинули внаслідок масованого ракетного обстрілу українських міст: Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Конотопу, Львову та інших, який здійснили напередодні, 29 грудня, російські військові.

Після завершення Літургії відбувся молебень за Україну, Українську Церкву, її вірян та духовенство.

Особливі молитовні прохання були проголошені за архімандрита Дорофея (Маркевича), який цього дня відзначав свій день народження. З нагоди ювілею та за вагомі особисті заслуги у розбудові помісної Православної Церкви України на Вінниччині, архімандрит Дорофей (Маркевич), з благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія, був удостоєний нагородження орденом святого архістратига Михаїла І ступеня.