Вінницька транспортна компанія платила за охорону своїх приміщень працівникам, які існували лише в документах. Суд обрав запобіжний захід колишньому директору комунального підприємства.

Як повідомляє “Слідство.Інфо”, через ймовірну недбалість чи зловживання екскерівника підприємства, охоронна компанія безпідставно отримала майже 14 млн грн з бюджету.

У квітні 2017-го року Вінницька транспортна компанія оголосила тендер на послуги з охорони своїх приміщень впродовж року. Міська рада виділила з бюджету на це 3,8 млн грн.

За тендер змагалися три компанії:

приватне підприємство “Герол”;
“Охоронно-детективне агенство “Титан Захист”;
товариство з обмеженою відповідальністю “Охоронна фірма “Джем-Спорт”.

“Вінницька транспортна компанія” підписала договір з ТОВ “Охоронна фірма “Джем-Спорт”. Вона проводила тендер на охоронні послуги також протягом 2018-2021 років. Щоразу їх перемагала “Охоронна фірма “Джем-Спорт”.

Минулого року якістю виконання договорів зацікавилися правоохоронні органи. Вони перевірили документи та виявили, що охорону здійснювали лише 13 працівників, які, й охороняли об”єкти. Однак за умовами договору її отримували 55 охоронців. Тобто, 42 працівника були віртуальними.

Правоохоронці оголосили підозру колишньому очільнику комунального підприємства Михайлу Луценку в службовій недбалості. Вони заявили, що внаслідок таких дій керівника Вінницька транспортна компанія заплатила 13,8 млн грн вигаданим працівникам.

Наразі триває суд. Луценку загрожує п’ять років ув’язнення, заборона працювати у держорганах впродовж трьох років та штраф. Поки йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 10 березня 2024 року.