Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний повідомив про зустріч з представником швейцарської компанії PubliBike AG Маркусом Бахером, під час якої обговорили ідею реалізації у Вінниці велосипедного прокату. Адже інвестугода між Вінницею та «Некстбайк Україна» завершилася.

Андрій Очеретний зазначив, що компанія PubliBike AG займається велосипедним прокатом в переважній більшості міст Швейцарії – Цюріху, Бьорні, Аарау та інших.

«З огляду на досвід нашої громади в цьому напрямку, це хороша альтернатива приватному транспорту, який вже зараз суттєво втрачає на швидкості через велику кількість автомобілів на дорогах міста. З року в рік у місті розширюється протяжність веломережі, де на двоколісному можна без перешкод доїхати з точки А в точку В за короткий час.

Велоструктура міста дозволяє значною мірою замінити автівки корисним для здоров”я та екології транспортом. Вінничани вже давно звернули увагу на досвід європейських країн, де саме велосипеди стали основним видом транспорту. Адже вони швидші й дешевші.

“Вінницька міська рада та наші експерти з міської мобільності напрацьовують ідеї щодо збереження системи муніципального велопрокату, адже інвестугода між Вінницею та «Некстбайк Україна» завершилася», – повідомив Андрій Очеретний.

У Вінниці планують зробити велосипедний прокат, як у багатьох великих європейських містах. Наразі загальна довжина велосипедних смуг та доріжок у місті над Бугом становить понад 50 кілометрів і вигідно з’єднує всі мікрорайони з центром.