Головнокомандувач ЗСУ наголосив на монополізації оборонної промисловості та недосконалості законодавства, що призводять до проблем із виробництвом зброї в Україні.

Україна залишається обмеженою у нормативно-правовій базі, а також має часткову монополізацію оборонної промисловості. Це призводить до вузьких місць у виробництві боєприпасів. Така ситуація ще більше поглиблює залежність України від союзників у питаннях постачання. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний для CNN.

“Запаси ракет, перехоплювачів ППО і боєприпасів для артилерії у наших партнерів вичерпуються через інтенсивність бойових дій в Україні, а також через глобальний дефіцит паливних зарядів. Росія, беручи до уваги те, як події на Близькому Сході відволікають міжнародну увагу, може спробувати спровокувати подальші конфлікти в інших регіонах. Слабкість режиму міжнародних санкцій означає, що Росія, у партнерстві з деякими іншими, все ще здатна розгортати свій військово-промисловий комплекс для ведення війни на виснаження проти нас”, – повідомив головнокомандувач.

За словами Залужного, країна повинна визнати значну перевагу, яку має ворог у мобілізації людських ресурсів, “і те, як це співвідноситься з нездатністю державних інституцій в Україні покращити рівень укомплектованості збройних сил без застосування непопулярних заходів”.

“Зрештою, ми залишаємося обмеженими недосконалістю нормативно-правової бази в нашій країні, а також частковою монополізацією оборонної промисловості. Це призводить до вузьких місць у виробництві – наприклад, боєприпасів, – що ще більше поглиблює залежність України від союзників у питаннях постачання”, – додав він.