За словами секретаря РНБО України Олексія Данілова, чутки про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного дестабілізують ситуацію в армії, що неприпустимо. Данілов поставив остаточну крапку у цьому питанні та повідомив, що
на сьогоднішній день не існує жодних документів, які підтверджували б відставку головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у коментарі для Українського радіо. За його словами, Апарат РНБО не займається чутками або будь-якими іншими питаннями, крім роботи з реальними документами.

“Документа про відставку головнокомандувача на сьогодні немає. Якщо з’явиться документ, тоді можна питати думку і про щось говорити. Доти, доки його немає, я б нікому не радив піднімати ці хвилі, починати розповідати, що щось відбулося”, – сказав Данілов.

Він відзначив, що такі події значно шкодять стабільності в армії, що є неприйнятним. “Якщо будуть конкретні документи, тоді ми можемо це обговорювати”, — додав секретар РНБО. Водночас він зауважив, що деякі поважні видання час від часу публікують “інформацію, яка не завжди відповідає дійсності”.

“Я свідомий про що я розповідаю. Інколи людям приписують те, що не відбувалося. На сьогодні ми живемо в такому світі, де, на жаль, інформаційні війни тривають 24 години на добу і дуже потужно впливають на підсвідомість”, – зауважив Данілов.

Як раніше повідомляли ЗМІ, відставка Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ може спричинити негативну реакцію серед українців, як серед цивільного населення, так і військових. Москва може скористатися наслідками цього рішення для України. Про це повідомляє видання Washington Post.

Указ президента про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ очікується до кінця тижня. Про це повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

Начальник української військової розвідки Кирило Буданов відмовився коментувати чутки про можливе призначення його на посаду головнокомандувача Збройних Сил України замість Валерія Залужного.