Українські артисти не цураються обирати собі сучасні псевдоніми, аби якнайкраще запам’ятовуватися публіці.

А от дехто з них має не просто сценічне ім’я, а й справжнє альтер его. Наприклад, Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки, який запозичив це прізвище у своєї однокласниці.

ТаблоID перетворився на справжнього шукача і зібрав перелік псевдонімів та справжніх імен українських артистів.

ALYONA ALYONA (АЛЬОНА САВРАНЕНКО)

alyona alyona – третій творчий псевдонім 32-річної української реперки Альони Савраненко. До своєї шаленої популярності та перемоги на Національному відборі Євробачення-2024 вихователька з дитячого садочка читала під іменами Al.Kaida та A La Fume.

Сучасне творче ім’я з’явилося зовсім випадково і буквально за 5 хвилин. Як розповідав музичний продюсер Іван Клименко, перед підписанням контракту треба було вказати назву проєкту, і команда влаштувала мозковий штурм.

“Альона каже: “Я навіть у паспорті Альона, не Олена”. І нам усім разом прийшла ідея, якщо вона Альона, то нехай буде просто alyona alyona”, – зазначав він.

Крім цього реперка за знаком зодіаку – близнюки. Тому такий псевдонім ще й дуже символічний для неї.

JERRY HEIL (ЯНА ШЕМАЄВА)

28-річна Яна Шемаєва, а точніше Jerry Heil у дуеті з alyona alyona представлятиме цьогоріч Україну на пісенному конкурсі Євробачення. Ця співачка стала напрочуд популярною після пісні “Охрана, отмена”.

Свій нікнейм – а саме з цього почалася історія її творчого псевдоніму – артистка придумала у 16 років. Тоді Яна, як і всі підлітки, любила зависати в одній соцмережі, де мала ім’я від Ясі Кокачупс-Шемаєвої до Бріджит Мітчел.

“Тоді я перебрала усе”, – зізнавалася вона в інтерв’ю Маші Єфросиніній.

Зрештою, перемогло ім’я Jerry Mouse. Але Яна подумала, що не солідно у 16 років називатись “мишкою”. Тоді вона пішла на сайт з американськими прізвищами і змінила частинку Mouse на Heil.