Головне управління Пенсійного Фонду України підбило підсумки роботи за 2023 рік. Це 27 сервісних центрів та 66 віддалених робочих місць у кожній громаді. Пенсії, страхові виплати, грошові допомоги, житлові субсидії та пільги. Усім цим сьогодні займається ПФУ і має величезне навантаження.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, Вінниччина залишається лідером за багатьма показниками, зокрема, за кількістю отримувачів житлових субсидій.

Пенсіями забезпечили 434 тисячі жителів Вінниччини. Завдяки проведенню індивідуальних та масових перерахунків досягнули зростання цих виплат. Середньомісячний розмір пенсії цивільних пенсіонерів зріс на 14,1%, а військовослужбовців – на 17,9%.

Також Наталя Заболотна зауважила, що в області реалізували виплату разової грошової допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також членам сімей загиблих Захисників і Захисниць до Дня Незалежності України. Таку виплату отримали майже 35 тисяч людей.

«У підсумку маємо більше 26 мільярдів гривень вчасно виплачених пенсій, страхових виплат, грошових допомог, житлових субсидій та пільг жителям Вінницької області. І це другий рік повномасштабного вторгнення. Цей факт ще раз доводить спроможність нашої держави та надзусилля усіх працівників ПФУ, аби кожна людина отримала свої кошти», – зауважила посадовиця.

Від імені Начальника ОВА Сергія Борзова вона подякувала Голові правління Пенсійного Фонду України Євгенію Капінусу за підтримку та злагоджену координацію.

«Підтримую у словах Голову управління ПФУ у Вінницькій області Олену Корчаку: «Соцсфера Вінниччини прекрасна як зовні, так і зсередини!» Дякую за плідну роботу усім. Працюємо на результат», – резюмувала Наталя Заболотна.