Зокрема, своїми емоціями поділилися й українські зірки. Багато хто зі знаменитостей розмістили у соцмережах спільні світлини з генералом Залужним і подякували йому за Україну. Дехто емоційно висловився проти рішення Зеленського, який звільнив Залужного та призначив на посаду головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського. А хтось побажав Сирському успіхів і підтримав його.

Тарас Тополя

Музикант та лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя, який на війні був парамедиком, подякував Валерію Залужному та висловив свою повагу:

“Повага і вдячність, товарише генерале Валерій Залужний! Пишаємось!”

Ірина Федишин

Співачка Ірина Федишин новину про відставку Залужного назвала “болючою”:

“Болюча новина… Але знаю одне – як би важко не було, треба вдихнути і разом йти до перемоги, кожен на своєму місці. Дякую, пане генерале. Честь і щира повага, Валерій Залужний. Ви в історії назавжди”

Тарас Цимбалюк

Актор Тарас Цимбалюк не приховує, що був приголомшений відставкою Залужного. Артиста дуже обурила ця новина:

“Але, вибачте, нарешті є головнокомандувач – Залужний. У нього, до речі, як ніколи рідкість, за правом, високий рейтинг (ааа, може, в цьому “проблемка”?)… І тут качають тезу про його звільнення… хм… от прямо – хм… Чому так? Це ж, чи не єдина людина серед наших керманичів, якій довіряє зараз основний прошарок України – військові! Важлива акредитація довіри? – ключова! Бо завойовувалась важкелезним досвідом!”

Руслана Лижичко

Співачка Руслана висловила свою подяку та захоплення паном генералом Валерієм Залужним:

“Для мене честь народитися і жити з вами в одній країні, в один час, під одним небом на одній землі. Ви для мене – сила, мудрість і гідність, ви дали нам впевненість у майбутньому, у перемозі добра над злом, у перемозі світла над темрявою”

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. На його посаду очільник країни назначив генерал-полковника Олександра Сирського. Залужний обіймав цю посаду від липня 2021 року.