Послуга поширена на 29 пунктів пропуску з 12 лютого з 12-ї години. Йдеться виключно про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом “реєструйся та їдь”.

Автобуси з України до Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови відтепер перетинатимуть кордон за попереднім записом у системі єЧерги. За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури це має покращити міжнародне сполучення.

Впорядкувати міжнародні пасажирські перевезення та прибрати черги перед пунктами пропуску – ключова мета цих змін. Наразі ми масштабуємо єЧергу на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон”, – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Зараз йдеться виключно про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом “реєструйся та їдь”. За таким правилом єЧерга для автобусів діє вже на 8 пунктах пропуску з серпня минулого року. До цього переліку додано ще 21 пункт пропуску.

Ягодин – Дорогуськ; Устилуг – Зосин; Угринів – Долгобичув; Рава-Руська – Гребенне; Краківець – Корчова; Шегині – Медика; Грушів – Будомєж; Смільниця – Кросценко;, Ужгород – Вишнє Нємецьке; Малий Березний – Убля; Чоп – Захонь; Лужанка – Берегшурань; Дякове – Халмеу; Порубне – Сірет; Красноїльськ – Вікову де Сус; Дяківці – Раковець; Орлівка – Ісакча; Могилів-Подільський – Отач: Мамалига – Крива; Маяки – Удобне – Паланка; Старокозаче – Тудора; Россошани – Брічень; Серпневе 1 – Басараб’яска; Сокиряни – Окниця; Малоярославець 1 – Чадир-Лунга; Нові Трояни – Чадир-Лунга; Табаки – Мирне; Виноградівка – Вулканешти; Рені – Джурджулешти