У бригаді територіальної оборони з Вінниччини змінилося командування. Військове формування очолив полковник Володимир Катинський.

Про це повідомляють у 120 бригаді територіальної оборони ЗСУ.

11 лютого відбувся урочистий ритуал прощання з Бойовим прапором командира 120 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ полковник Юрій Парадюк. За військовим звичаєм, колишній комбриг передав стяг полковнику Володимиру Катинському, який відтепер керуватиме тероборонівцями.

“Панове офіцери, сержанти, солдати! Перед нами стоять бойові завдання, як і перед усім народом України. Я маю честь служити разом із вами. Дякую усім за службу. Знаю, що ви й надалі продовжуватимете високо тримати бойовий прапор й впевнено виконувати ті завдання, які будуть ставитися перед вами”, – зазначив полковник Юрій Парадюк.

В свою чергу, прийнявши Бойовий прапор, полковник Володимир Катинський звернувся до особового складу бригади:

“З сьогоднішнього дня і в подальшому ми з вами спільно дійдемо до перемоги над противником. Не дамо йому зайти на нашу землю, на нашій смузі оборони бригади і в разі необхідності виконаємо будь-які поставлені бойові завдання, – наголосив полковник Володимир Катинський.

Що відомо?

Про нового командувача відомо небагато. У 2016 році очолював чоловік з таким самим ім’ям та прізвищем очолював Тернопільський обласний військовий комісаріат. Того ж року посадовця було викрито на хабарі Службою безпеки України. Військовий нібито вимагав 280 000 хабара за посаду з підлеглого. Тогочасним начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом армії України Віктором Муженком було призначене службове розслідування. Суди тривали кілька років, але про оголошення вироку не повідомляли.

Нагадаємо, почесний бойовий прапор бригада Сил територіальної оборони Вінниччини отримала 14 жовтня 2022 року у День захисників та захисниць України. Стяг вручив Президент України Володимир Зеленський.