Колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж на сторінці у соцмережі X показав мапу XIII століття, на якій більша частина території теперішньої Росії належала Монгольській імперії. У такий спосіб Елбегдорж відреагував на інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна американському пропагандисту Такеру Карлсону.

«Після розмови Путіна. Я знайшов історичну карту Монголії. Не хвилюйся, ми – мирна та вільна нація», – написав експрезидент Монголії, звертаючись до Путіна.

Експрезидент Монголії Цахіагійн Елбегдорж показав, якою крихітною була Росія у минулому.

У інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, Путін вчергове спекулював на історичних питаннях та поширював історичні міфи, починаючи від претензій на те, що виключно Росія є спадкоємницею Київської Русі, і закінчуючи тезами про те, що «Україну створив Володимир Ленін» і взагалі «Україна – штучне утворення».

Також Путін заявляв, що Росія претендує в Україні на певні «історичні землі». Ймовірно, саме в цьому контексті Елбегдорж продемонстрував історичну мапу, де у складі Монгольської імперії перебували території сучасних Росії, Китаю, Ірану та низки інших країн.

Схоже, що у бункерного дідуся вже повна ку-ку, якщо несе таку ахінею на увесь світ.