Через холодне повітря з Арктики, очікується сильне похолодання, – каже синоптик Наталія Голеня.

За кілька днів в  українські регіони прийде  похолодання. При цьому, вночі в  багатьох областях  стовпчик термометра  буде  опускатись  до -10…-15 градусів. Про це  сказала заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Синоптик  повідомила, що з 15 по 20 лютого на погоду в українських регіонах матиме вплив поле підвищеного тиску, бо сюди зайде холодне арктичне повітря з півночі та північного сходу. “Морози повернуться, і на більшій частині України вночі очікується від 1 до 7 градусів морозу, а на північному сході і Сході може бути до 10-15 градусів морозу”,- продовжила Наталя Голеня.

Вдень  прогнозуються морози на територіях  північного сходу і на сході (1-6 градусів), а на  інших українських територіях буде біля нуля. В столиці теж очікують невеликі морози вночі і близько нуля вдень. Про те, що за  кілька днів погода в Україні змінюватиметься, казав і синоптик ігор Кибальчич.

Як він прогнозував, перша половина поточного тижня буде на більшості  територій не по сезону теплою. Але  потім помітно холодатиме  на території  північних, центральних і східних областей. Дискомфорт також принесе  поривчастий східний вітер.  В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон “Філ”, що наробив шкоди в українських регіонах, був одним з найсильніших  на території чорноморського регіону за останні кілька десятків років.

Далі такі циклони утворюватимуться щораз частіше. Про це попереджає науковець та метеоролог Ігор Кібальчич.