Вінничанин Назарій Гринцевич ще за рік до повномасштабного вторгнення рф на територію України вступив до лав полку “Азов”. До цього він старанно готувався, був активістом вінницького осередку «Центурії». Після 24 лютого 2022-го Назарій виконував бойові завдання «на нулі», надавав медичну допомогу побратимам, двічі отримав поранення сам. Назарій Гринцевич три місяці боронив Маріуполь, потрапив у полон, пройшов російську катівню, але тримався мужньо, не зломився. У соцмережах тоді пройшла акція «Назаре, тримайся! Вінниця з тобою!». Сьогодні молодий боєць знову повернувся на службу до ЗСУ.

 

Його історія, надрукована у газеті “33-й канал”, до глибини душі схвилювала вінничанку Зінаїду Вознюк, яка зараз проживає у Микулинцях. Жінка вишила бісером ікону, освятила її у місцевому храмі, молила Божого благословіння для Назарія.

Зінаїда Вознюк принесла ікону у редакцію газети “33-й канал” і просила вручити її відважному бійцю. Редакція  виконала це доручення. Ікона буде передана матері Назарія Гринцевича.

Ірина ЗОНОВА