Головні вагони поїзда обладнані пандусами та місцями для людей на кріслах колісних, спеціальними санвузлами та кнопками виклику бригади.

“Дизель-поїзд “Коростень — Вінниця” повертається на маршрут

15 лютого “Укрзалізниця” запустила оновлений після ремонту дизель-поїзд “Коростень — Вінниця”.
Про це у коментарі розповіла прессекретарка регіональної філії “Південно-західна залізниця” Ганна Казимір.

За її словами, потяг запустили після капітального ремонту старого дизель-поїзда.

“Відремонтували потяг 1996 року випуску з Ризького машинобудівного заводу. Всі чотири вагони мають ІІ клас комфортності. У першому і четвертому вагонах по 43 посадочних місця та по 4 додаткових для маломобільних груп населення. Обладнані інклюзивні туалети з системами виклику поїзної бригади та пандусами. Для комфорту пасажирів з дітьми вбиральні обладнані сповивальним столиком. Два причіпні вагони всередині складу мають по 119 посадочних місць для пасажирів. Для зручності перебування людей з порушеннями зору вказівники дублюються шрифтом Брайля”, — повідомила Ганна Казимір”.

За її словами, все зроблено для комфорту пасажирів: чисті, теплі, просторі вагони з таблом зупинок, місцем розташування багажу та кріпленням для перевезення велосипедів, дитячих візочків. Є можливість зарядити гаджети.

Порівнюючи з дизелем старого зразка, ціна на квиток виросла вдвічі.

“Вартість квитка з Коростеня до Вінниці становить 97 гривень 24 копійки. Вагони оснащені камерами відеоспостереження”, — додала Ганна Казимір.

За інформацією “Укрзалізниці”, повну модернізацію дизель-поїзда з урахуванням усіх стандартів, зокрема інклюзивних вимог, компанія здійснила вперше.

Зі станції Коростень регіональний поїзд №887/888 Коростень — Вінниця вирушатиме о 08:05, у Житомирі зупинятиметься о 09:33, прибуватиме на кінцеву зупинку об 11:53. Повний час у дорозі — 4 години 8 хвилин, за який потяг долає 224 кілометри. Маршрут пролягає через 10 станцій: Коростень, Ушомир, Нова Борова, Горбаші, Житомир, Кодня, Бердичів, Козятин, Калинівка, Вінниця.

У зворотному напрямку регіональний поїзд №889/890 Вінниця – Коростень вирушатиме зі станції Вінниця о 14:00, у Житомирі зупинятиметься о 16:13 та прибуватиме до Коростеня о 17:47.