Влада України веде роботу над «економічним бронюванням» від мобілізації. Про це у своєму матеріалі повідомило видання “УП”.

Зараз Україна опинилася на роздоріжжі. З одного боку поповнення особового складу гостро потребують Сили оборони, а з іншого, про жорсткий дефіцит кадрів повідомляють представники бізнесу.

Враховуючи всім відому формулу, що одного військового мають забезпечувати щонайменше 4 працюючі людини в тилу, Україні потрібно зробити бронь від мобілізації не менше 2 мільйонам громадян.

На думку вищого керівництва держави, на допомогу в цьому має прийти ідея «економічного бронювання». Вона, за різними підрахунками, зможе приносити до бюджету країни від 200 до 350 мільярдів гривень на рік завдяки запровадженню спеціального податку на кожного заброньованого працівника.

Згідно з цією концепцією, роботодавець, який захоче застрахувати співробітника від мобілізації, зобов’язується щомісячно виплачувати за нього до бюджету додатково від 20 тисяч гривень податків. Таку можливість пропонується надати активним ФОП.