Державний секретар канцелярії президента Польщі Анджей Дера вважає, що зустріч українського та польського урядів щодо врегулювання ситуації з протестами фермерів потрібна, але кордон між двома країнами «не найбезпечніше місце для цього».

Про це він сказав в інтерв’ю TVN24, коментуючи відповідний заклик президента України Володимира Зеленського.

Напередодні він доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні й приїхати туди прем’єр-міністру Польщі Дональду Туску.

За словами держсекретаря, польський лідер Анджей Дуда підтримує ідею зустрічі між урядами країн й «робить усе в цьому дусі, щоб допомогти Україні».

«Краще говорити у Варшаві або десь у Жешуві, Любліні, і не обов’язково на кордоні. Звичайно, це не будуть якісь довгі дискусії, тому що там вони не можуть відбутися. Йдеться про символ. Ідея полягає в тому, щоб очистити кордон», — сказав Дера.

На його думку, весь конфлікт полягає в тому, що стандарти сільськогосподарського виробництва в Україні та ЄС є «зовсім різними».

«Звідси інша ціна на цю продукцію в Україні, звідси польські фермери сьогодні борються за виживання і свої засоби для існування», — додав він.