Вона проживала на Вінниччині

22 лютого померла акторка Людмила Іванівна Алфімова, відома за ролями солдатки Софії з фільму «Весілля у Малинівці» та черниці Меронії – «За двома зайцями». Вона проживала у селі Печера Тульчинського району. Їй було 88 років.

Смерть акторки підтвердили у Шпиківській громаді, до якої входить село Печера. У селищній раді зазначили, що жінка тривалий час хворіла.

“У 1973 році  на зйомках фільму «Прощавайте, фараони» Людмила познайомилася з 50-річним головою місцевого колгоспу Іваном Кальницьким. Кохання спалахнуло миттєво.

Про це Людмила Алфімова не раз розповідала і в інтерв’ю «33-му». Але разом вони поєднали свої долі тільки через 20 років. Залишити дружину Поліну Леонтіївну, яка врятувала йому життя легендарний голова Іван Сергійович так і не наважився.

Перша дружина сховала молодого партизана з револьвером у руці від німців за заслінкою печі. Потім вилікувала пилком, прополісом від туберкульозу.

Тільки після смерті Поліни Іван Кальницький запропонував Людмилі переселитися до нього”, – розповідала в інтерв’ю Алфімова.

Після одруження в 1993 році Людмила з Києва переїхала до села Печера на Вінниччині. У 2020 році від імені Президента України отримала орден княгині Ольги III ступеня.

За всю свою тривалу кар’єру Людмила Іванівна знялася в понад 40 кінофільмах, а озвучила близько 170.

Вічна пам’ять!

Андрій Власенко