За підрахунками західних експертів, загальні втрати українців на війні складають близько 250 тис. осіб.

Про це заявив президент американського аналітичного фонду “Потомак”, військовий експерт та екс-радник Маргарет Тетчер Філіп Карбер в інтерв’ю Голосу Америки.

“Я розмовляв з одним командиром, і він каже: у мене є взвод. Зазвичай бригада має 27 взводів, у нього залишилося близько 17. А у взводі, зазвичай, близько 30 солдатів. Він каже: я вбиваю по 10 росіян на кожного хлопця на день. Але навіть так за 30 днів мій взвод припиняє своє існування, за 30 днів я вбив 300 росіян, але втратив увесь взвод. Більшість командирів не підуть на таку крайню міру, і не дозволять знищити увесь взвод, його витягнуть і проведуть ротацію. Але це дає нам певне уявлення. А коли ви вбиваєте лише двох росіян за кожного українця, це взагалі не життєздатно”, – пояснив він.

Разом із канадським генерал-лейтенантом у відставці Тревором Кадьє, Карбер представив свій звіт для НАТО щодо втрат українців.

“За нашими підрахунками — вони не остаточні, але дуже вірогідні — загальні втрати українців складають близько 250 тис.”

З них, за словами Карбера, близько 50 тис. вбитих та зниклих безвісти, з якх частина може бути в полоні, 100 тис. важко поранених, які вже не повернуться до військової служби та ще 100 тис. тих, хто одужує від отриманих травм і можуть повернутися до війська.

Як уже повідомлялося, президент Володимир Зеленський нещодавно вперше публічно розкрив втрати Сил оборони України за два роки повномасштабної війни проти РФ. Він зазначив, що з 24 лютого 2022 року на війні загинула 31 тис. військовослужбовців.

Всі інші цифри, які називають проросійські сили у світі та Кремль - брехня, наголосив президент. Він додав, що це дуже великі втрати для України. Втрати росіян - 180 тис. Ще до 500 тис. росіян отримали поранення. Кількість зниклих безвісти президент не назвав. Тим часом генштаб ЗСУ повідомляє про 410 тисяч окупантів, "відправлених на концерт до Кобзона"?