Голосування можливе навіть попри 4 тисячі поданих поправок

Народні депутати запропонували понад чотири тисячі поправок до законопроекту про мобілізацію. Попри це, є всі шанси ухвалити законопроект вже до кінця березня. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, орієнтовно 4 березня секретаріат ВРУ має вже підготувати порівняльну таблицю до законопроекту про мобілізацію. До постатейного обговорення та врахування чи відхилення цих правок разом з тими, хто їх подавав, можуть приступити 5-6 березня.

“Оптимістично – комітет до 10-15 березня зможе закінчити з поправками. Песимістично – до 20 березня ми зможемо їх розглянути, сформувати висновок комітету, проголосувати та направити законопроект на друге читання до Ради. Тобто і за оптимістичного, і за песимістичного сценарію до кінця березня ми маємо всі шанси в залі цей законопроект проголосувати в другому читанні”, – додав Веніславський.

Як ми уже повідомляли, кабмін наприкінці січня передав до парламенту оновлену версію проєкту закону про мобілізацію. Попередню версію, яка була внесена наприкінці грудня 2023 року, уряд відкликав через критику законопроєкту в парламенті та суспільстві.

7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні за урядовий законопроєкт про мобілізацію. За нього проголосували 243 народні депутати. Тепер профільний Комітет має розібратися з поправками до документа.