Сергій Притула цими днями відвідав Вінницю та підбив підсумки роботи фонду за минулі 2 роки. Сталася подія в кінотеатрі CinemaCity.

В першій половині зустрічі Сергій розповів про діяльність фонду. Він, в більшості, існує завдяки донатам громадян України. Донати надходять також і з інших країн.

Загалом, українці донатять на різні речі, необхідні для ЗСУ. Серед них і дрони, і автівки, і оптичні прилади, і електроника. При цьому найчастіше донатять саме на дрони та авто.

«Українцям набагато цікавіше донатити на велику пташку бпла, ніж на якісь там генератори» – ділиться Притула.

Що вже встиг закупити та відправити на фронт фонд Сергія Притули:

Транспорт – 1254 одиниці
Дрони – 8048
FPV-дрони –12047
Зв’язок – 20198
Оптика – 10851
Броньована техніка – 157
Човни – 95
Командно-штабні машини(кшм) – 282

При цьому Сергій зазначає, що на кшм українці донатити не поспішають.
«Наших штабних люди чомусь недолюблють» – коментує він.

Певно, позначається загальне ставлення суспільства до влади.

Також фонд реставрував трофейну техніку, отриману від окупантів. На цей момент відремонтовано 53 одиниці техніки, серед яких є бтр, бмп, Т-72 та інші. При цьому на презентації зазначили, що ремонтувати техніку вигідніше, ніж закуповувати нову. Було б тільки де та кому.

Окремо Притула відзначає роботу центру готовності цивільних (ЦГЦ). Це організація, яка навчає громадян бути готовими до воєнних дій. Вони навчають медицині, стрільбі, орієнтуванню на місцевості тощо. Спочатку ЦГЦ був заснований в Полтаві, а зараз працює на території 19-ти областей України та налічує 86 центрів. Вінниця увійшла в топ-3 найбільш активних осередків.

Загалом за цей час фонд отримав від українців 6,6 мільярдів гривень донатів.

Олег Остапець