Промисловий завод “Вінницяпобутхім”, який виробляє побутову хімію та косметику готується постачати продукцію до Європи. Підприємство відновило роботу влітку минулого року після націоналізації та призначення нової керуючої компанії. Раніше виробництво входило до холдингу російського олігарха.

Про це повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

“Під управлінням компанії “Крайтекс-Сервіс” тут почали випускати нову лінійку рідких засобів для прання у новому збільшеному форматі об’ємом 4 і 5 літрів. Це гелі Pride, Polar Shine та МАКС. З конвеєрів промислових ліній також виходять всім відомі пральні порошки та косметика бренду “Вухастик”, засоби для чищення та миття “Sarma” та інші торгові марки. Пластикова тара, до речі, теж від вінницького виробника. Виготовлений на вінницькому заводі “Вухастик” вже продають у Молдові. Паралельно готується вихід продукції українського виробництва на європейський ринок”, – зазначив посадовець.

Наразі на підприємстві працюють 125 людей, але штат продовжує розширюватися і є вакансії для нових співробітників у місцеву лабораторію та на виробництво.

Нагадаємо, “Вінницяпобутхім” входило до активів російського олігарха, член партії “Єдина Росія” Володимира Плесовських, який придбав підприємство у 2006 році. У березні 2022 року топ-менеджмент заводу намагався вивезти готову продукцію до Одеси. Для цього використовували вантажівки з символікою Червоного Хреста. Спробі завадила Служба безпеки України, на майно компанії наклали арешт.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) передало компанію в управління ТОВ “Крайтекс-Сервіс”. У липні 2023 року завод відновив роботу.