Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

“Посадовець налагодив злочинну схему заробітку на охочих повернути законно арештоване майно. Зазвичай, вартість таких «послуг» становила половину суми від загальної вартості. Вдалося задокументувати вимагання та одержання посадовцем хабаря від жінки, яка заборгувала банку понад 1 млн гривень. У межах виконавчого провадження було арештовано її будинок площею 150 кв. м, земельну ділянку під ним, два паї розміром у 5,5 га та кошти на рахунках. Загальна вартість майна становила близько 500 тис. грн. Посадовець встиг отримати першу частину хабаря у сумі 100 тис. грн. 29 лютого, під час обшуків за місцем проживання фігуранта, отримані гроші були знайдені”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 242 тис. грн.

Зазначений злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.