Кошти збирали учні, батьки та вчителі.

Вінницькі школи передали 19-й ракетній бригаді “Свята Варвара” позашляховик.
Цей автомобіль вже використовується військовими для виконання бойових завдань. Кошти на придбання автомобіля, в сумі понад 170 тисяч гривень, донатили учнівські колективи та адміністрації освітніх установ. До ініціативи долучилися школи №3, 4, 5, 6, 12, 14, 16, 22, 24, 25, 29, 31, Вінницький технічний ліцей та “Школа успіху”.

Як розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, це вже одинадцятий автомобіль, який вінницькі освітяни відправили на фронт з 1 вересня 2023 року.

“Хочу висловити подяку нашим учням, їхнім батькам та працівникам освітніх установ за таку активну та патріотичну позицію. Освітні заклади Вінницької громади долучилися до допомоги нашим Захисникам ще на початку повномасштабного конфлікту. Вони виготовляють маскувальні сітки, окопні свічки, готують смаколики та волонтерять будь-яким чином.

Це дозволяє постійно надсилати на передову необхідну допомогу: продукти, побутові та гігієнічні засоби, а також турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники, автомобілі та багато іншого”, – відзначила голова департаменту.