Суд виніс вирок 24-річному жителю Барської громади, який під час пограбування вбив дівчину. Зловмисник позбавив життя 20-річну односельчанку, що стала випадковим свідком.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

“Чоловік, будучи обізнаним про приватне життя своїх односельчан, вирішив вчинити незаконне заволодіння грошовими коштами та матеріальними цінностями сім’ї потерпілої. 16 лютого 2023 він проник через вікно в середину будинку потерпілої. Почавши обшукувати кімнати та можливі місця схову коштів та цінностей, був помічений дівчиною, яка несподівано для чоловіка повернулася до будинку. Не зважаючи на це, він не припинив свої протиправні дії та вчинив напад на 20-річну дівчину, завдавши їй значних тілесних ушкоджень від яких потерпіла померла на місці події. Надалі, не бажаючи бути викритим, замаскував вбивство під самогубство та зник з місця злочину”, – йдеться у повідомленні.

Зловмиснику інкримінували обвинувачення передбачених ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах вчинений в умовах воєнного стану, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; умисне вбивство з корисливих мотивів). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, але законної сили він ще не набрав.