У Хмельницькій області чоловік подав до суду на Росію. У результаті суд постановив виплатити йому за моральну шкоду, заподіяну війною, 200 тис. грн компенсації від РФ.

У позові чоловік поскаржився на поганий сон через повітряні тривоги. Також він зазначав, що через війну, яку розв’язала Росія, у нього погіршилися стосунки з людьми, йдеться у постанові Хмельницького апеляційного суду.

Чоловік стверджував у своїй позовній заяві, що війна порушила його прав і призвела до моральних страждань. За його словами, він щодня відчуває стрес через повітряні тривоги та тривале перебування в укритті. Унаслідок цього він не може нормально спати, бо здригається від виття сирен.

Також він скаржився на лідерів громадської думки, через яких у нього накопичився психологічний негатив і прискорилися процеси старіння.

Крім того, чоловік зазначив, що вигляд зруйнованих будівель у Хмельницькому викликає в нього дискомфорт.

Після того, як у Хмельницькому міськрайонному суді чоловікові відмовили у позові, він подав апеляцію. У ній він попросив повністю з’ясувати всі обставини справи. Крім того, Кабмін подав відкликання на апеляційну скаргу, пославшись на її необґрунтованість і брак доказів.

Тож чоловік вимагав стягнути на свою користь 120 тисяч грн моральної шкоди від РФ і 1 грн за шкоду, заподіяну йому Україною через “недобросовісну діяльність органів державної влади”.

У підсумку суд постановив, щоб РФ виплатила чоловікові 200 тис. грн за моральні страждання, завдані йому війною.
Непоганий приклад для багатьох вінничан, які переживають те ж саме через безпричинну війну, яку розпочала Росія.