Володимир Гаврилюк із позивним “Джміль” почав свій захист України ще з Євромайдану, а в грудні 2022 року загинув на фронті.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу “Віта”.

Володимир Гаврилюк завжди був за справедливість, брав участь у Євромайдані та рік воював у зоні АТО/ООС. Однак у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну він знову пішов на фронт, де й загинув. Про свого коханого дружина військового Юлія написала книгу “Мій джміль з брунатними очима”, де у кожному рядку розповідається історія їхнього життя.

“Кожен написаний вірш – якийсь пережитий момент. І мені хотілося розказати й іншим людям, які класні бувають чоловіки, на яких можна рівнятися. І я по черзі, між віршами, доповнювала це своїми згадками”, – розповіла Юлія Гаврилюк.

Окрему частину книги авторка присвятила вдовам українських військових. Також описала окупацію Криму, звідки родом. Першими збірку побачили учні ліцею №18.

Нагадаємо, у січні 2023 року стало відомо про загибель військового Володимира Гаврилюка. Чоловік був учасником Євромайдану, а після анексії Криму виїхав з пів острова, де жив разом з родиною та захищав Україну в зоні АТО. Згодом він пройшов відбір до лав патрульної поліції у Вінниці, тому що бажав власноруч змінювати країну на краще, але, як і багато інших, за певний час звільнився з органів.

Також у Вінниці презентували книгу й про загиблого авіатора, яку написала дружина полеглого захисника. Збірка “Українські Колібрі” присвячена Віктору Пеньковому