Велику роботу проводить Вінницький обласний осередок Всеукраїнської ГО «Захист дітей війни». Ця організація опікується людьми, які народились до закінчення Другої світової війни.

-Ми намагаємось вирішувати актуальні питання, які стосуються життя вінничан — як старшого покоління, так і молодих, – повідомив голова ГО Валерій Козяк, громадський активіст. – До Верховної Ради ми подавали проєкт нашого бачення закінчення агресії рф проти України. Відстоювали острів Кемпа, який, на нашу думку, має бути місцем відпочинку вінничан, а не «підсобкою» для фонтанів Рошена. «Дітям війни» належать щомісячні компенсаційні виплати, за якими додатково звертатися не потрібно. Вони призначаються і виплачуються автоматично ще з 2007 року.

Сергій Тимощук, заступник Вінницького міського голови, запропонував здійснювати хвилину мовчання у транспорті та в усіх закладах нашої територіальної громади (на виконання Указу Президента України «Про загальнонаціональну хвилину мовчання»).

Пропонуємо всім небайдужим, віруючим і атеїстам, встати на хвилину і подумати, що ТИ особисто зробив для Перемоги і що можеш ще зробити. Ми всіма можливими засобами допомагаємо сиротам, вдовам, батькам загиблих воїнів, а ще переселенцям, які залишились без даху над головою.

Зараз велике горе охопило вільну, незалежну, без’ядерну державу Україну. Світ має зрозуміти і допомогти, щоб українська територія і наші кордони залишились непорушними!

Слава Україні! Героям слава!