Стадо зубрів на Вінниччині випадково потрапило на запис дрона. Зафільмувати тварин вдається рідко через надмірну обережність та полохливість.

Ролик з червонокнижними парнокопитними опублікував оператор Володимир Козак.

“Тварини випадково потрапили у кадр оператора дрона, який обстежував місцевість на прохання військових. Спочатку він не побачив тварин, але увагу привернула велика кількість слідів, якими було всіяне поле. Після ретельнішого огляду місцини угледів зубрів, як великх так і новонароджених”, – розповів автор ТСН.

На Вінниччині проживає найбільша популяція в Україні зубра європейського. Загалом у лісах нарахували 125 особин. На відео потрапило понад чотири десятки тварин. За словами лісівників, подібне удача є великою рідкістю.

Нагадаємо, стадо зубрів в Національному природному парку “Залісся” понад місяць перебувало під російською окупацією у березні 2022 року. Як наслідок, в ній не залишилося жодного дорослого самця, що є вироком для існування популяції. Зоозахисники оголосили кампанію, щоб перевезти кількох зрілих биків з Вінниччини, які здатні врятувати цей вид у іншій області.