На Вінниччині створено спеціальний фонд для підтримки Збройних Сил України та сил оборони. Таке рішення ухвалили на загальних зборах обласної Асоціації органів місцевого са­мо­врядування, яке провів голова облас­ної Ради Вячеслав Соколовий.

– На запит територіальних громад та військових частин Вінницька обласна Рада спільно з Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування відпрацювала механізм створення спеціального фонду для підтримки Збройних Сил України, – сказав Вячеслав Соколовий. – Фонд працюватиме для придбання військового спорядження та обладнання. Він спростить механізм використання коштів для підтримки ЗСУ. Дякую учасникам зібрання за спільне рішення. Тепер зможемо допомагати вій­ськовим ще біль­ше та системніше.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що створення спеціального фонду – один із інструментів об’єднання можливостей всіх територіальних громад Вінниччини.

– Умовно кажучи, за сто тисяч гривень не зможеш багато придбати, а от об’єднання фінансових можливостей громад дасть змогу допомагати більш ефективно у великих розмірах, – додав Сергій Моргунов. – Це буде потужніша допомога силам оборони та військовим частинам.

Надання повноважень із використання коштів спеціального фонду Правлінню Асоціації.

Віктор МАРКОВИЧ