Вже мовчу про розтрощені автівки… Та переляканих свідків.

Пригадаємо: на Соборній по пішохідному переходу йшла жінка з донькою та онукою. Раптово вилетіла автівка і на всьому ходу збила цю жінку. Вона відлетіла на кілька метрів після удару, зараз в лікарні. Збили пенсіонера, наїхали на велосипедиста, зіткнулися на перехресті автобус з джипом…

В Гайсині знову не розминулися два легковики. У Гнівані авто після зіткнення врізалося в дерево, в Ямполі легковик збив дитину… Біля Бродецького в ДТП загинуло дві родини… У Юрківці поховали молоду завуча школи, яка загинула в автотрощі…

Ситуація стає схожою на снігову кулю: вона наростає і підминає під себе все більше жертв. І уже не має значення, чи ти водій, чи пішохід. Чи ти йдеш через вулицю, чи прямуєш тротуаром.

Випадок біля шостої школи-ліцею на вулиці Стрілецькій в обласному центрі просто шокував вінничан. Молода мама забрала після уроків свого маленького школярика, а разом із ним сусідського хлопчика з родини переселенців. Йшли спокійно тротуаром вздовж металевого паркану.

Це страшно, але несподівано просто на тротуарі на них наїхала автівка «Рено», за кермом якої сиділа теж молода жінка. Причому, автівка спокійно виїхала на тротуар і, як видно на відео, абсолютно свідомо збила та притиснула до паркану і маму, і обидвох хлопчиків. Попри те, що в останню мить постраждала Олена Повар помітила авто і зі всієї сили кричала, вимагаючи зупинитись. Але марно.

Лікарям додалась роботи. Слава Богу, якимось дивом всі троє постраждалих відбулися легкими травмами. І після огляду лікарів того ж дня відправились додому. Але якими будуть подальші наслідки цієї ДТП — невідомо. Проти водійки «Рено» відкрито кримінальне провадження.

Якщо комусь здається, що так і має бути, що це нормальна статистика, то ми так доїздимось, що передушимо одне одного на вулицях міста. І якщо ми про це не будемо вже зараз кричати криком, то кожен має шанс стати потенційною жертвою, незалежно від того, чи буде він іти пішки, чи їхати на самокаті, скутері чи велосипеді. Бо це уже реальна і серйозна проблема, яку потрібно вирішувати негайно і системно.

По-перше, чому такий пріоритет у Вінниці має розширення велосипедної інфраструктури? Звісно, з відчутним для бюджету капіталовкладенням і, як кажуть водії, часом навіть за рахунок можливого розширення проїжджої частини дороги? І це в той час, коли у нас щомісяця прибавляється по кількасот автівок, і на тисячу автоводіїв, можливо, припадає шість — сім велосипедистів?

По-друге, чому так щільно забудовуються офісними центрами та котеджами на кілька родин усі шматочки землі у спальних районах, де могли би і мали би облаштовуватись стоянки для автівок?

Чому вони змушені паркуватись з обох боків вулиць і створювати щомиті аварійні ситуації через технічну обмеженість для нормального руху? Чому у Вінниці паркуються хто де захоче і перешкоджають реально руху, а слідкують за цим лише на центральній вулиці?

По-третє, хто вчить їздити і дає права отаким водійкам «Рено», які збивають людей на тротуарах та пішохідних переходах, роблять повороти ліворуч з правого ряду і з переляку тиснуть на газ за­мість гальм?

А потім ридають, що не розуміють, як це сталося. І хто має відбирати права у придурків, котрі постійно порушують правила на своїх кру­тих «тачілах»?

Запитань насправді у містян та жи­телів області знач­но більше. Мо­же, дійсно, замість ремонту садиби «штабс-капітана Овечкіна» спробувати для початку збудувати після війни підземний перехід на Соборній зі Старого міста з ескалатором, як у Відні. Якщо вже говорити серйозно про європейський досвід організації трафіка у великому місті.

Прошу вважати це офіційним запитом від імені постраждалої у Вінниці на вулиці Стрілецькій біля школи номер шість пані Олени Повар та сотень інших вінничан, які стали жертвами автопригод, до органів влади. Місто, комфортне для життя, має бути дійсно комфортним. Особливо в частині безпечного дорожнього руху.

Сподіваюсь, вінничани дізнаються про перспективи вдосконалення руху із відповідей правоохоронців та посадовців.

Анатолій Жучинський,
головний редактор газети «33-й канал»