У Вінниці затримали групу осіб за вимагання 7000 доларів неіснуючого боргу. Учасники схеми вимагали з потерпілого кошти, які він начебто був винен. Чоловіку погрожували та побили.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

“Місцеві мешканців вирішили збагатитися за рахунок потерпілого. Через знайомого вони попросили підшукати людину, яка б отримувала посилки з інтернет-магазину і переправляла їх в Україну. Згодом фігуранти висунули вінничанину вимогу сплатити їм 7000 доларів як погашення втрачених коштів нібито за неотримання посилки. Тривалий час зловмисники погрожували потерпілому, вимагаючи кошти. Після побиття чоловік звернувся за допомогою до поліції”, – зазначають правоохоронці.

У Вінницькій обласній прокуратурі уточнили, що чоловіки під приводом повернути потерпілому його зовнішній акумулятор (power bank), призначили зустріч у місцевому кафе. Далі – 27-річний та 37-річний зловмисники, залякуючи потерпілого, погрожували фізичною розправою над ним. На вулиці вдарили його по обличчю. Потерпілий сприйняв погрози реальними і передав одному з кривдників 100 євро. Зловмисники на цьому не зупинились.

Одного з фігурантів затримали 5 березня під час передачі частини «боргу» у 20 000 гривень в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому та його співучаснику слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Проводять заходи з встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до злочину.