Винесли вирок чоловікові, якого звинувачують в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Порушнику призначили покарання у вигляді восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляють у Вінницькому міському суді.

“Встановлено, що обвинувачений, маючи спільників, організували незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України на територію Республіки Молдова. Так, у квітні 2022 року невідома особа спілкуючись телефоном з порушником, запропонувала почати такий “бізнес” за 10 тисяч доларів”, – йдеться у повідомленні.

Бувши обізнаними зі способами та порядком здійснення охорони державного кордону, зловмисники узгодили з чоловіками час та місце незаконного переправлення. Там 21 квітня 2022 року на березі річки Дністер ухилянтів мав зустріти громадянин Молдови та на човні переправити їх поза пунктом пропуску.

“Надалі обвинувачений, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, на човні переплив річку з території Молдови в Україну до лісистого узбережжя поблизу Могилева-Подільського. Однак здійснити задумане він не встиг, оскільки його затримала поліція”, – йдеться у справі.

У судовому засіданні чоловік частково визнав свою вину. За результатами розгляду його визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Тепер найближчі вісім років порушник проведе за ґратами. Наразі вирок ще не набрав законної сили.