«Чому в перший день вторгнення цієї орди Софія Михайлівна не зробила жодних заяв і жодних різких заяв від неї ми не бачимо досі?», — запитав журналіст.

«Та й не буде вже ніяких заяв, напевно. Деякі кумири перестають для тебе бути кумирами. Не тому, що ти засуджуєш, хто я і яке маю право засуджувати Софію Михайлівну Ротару. Ніколи в житті собі цього не дозволю. Але орієнтуватися на її вчинки я теж собі не дозволю. І мало того, чи буду я із захопленням слухати її музику? Трохи магії та сили у ній втратилося. Тому що будь-який час, в якому ми живемо, він відтіняє все, що відбувається. Таким чином Софія Михайлівна залишилася у тій епосі. Вона не перейшла у нову епоху і вже не перейде. Вона все ж таки звідти. Таких багато людей. У них 50% самої суті – це Росія. Тому ти або з коренем це вириваєш і кажеш „Я тут є, спирайтеся на мене, я робитиму все в цій війні для своєї країни“. Або ти думаєш інакше. Це вчинок людини. Не можемо її засуджувати. Є артисти, які пішли з побуту. Я про них не згадую», — висловився режисер.

Як відомо, Софія Ротару вирішила зникнути з медіапростору. Артистка також не дає концертів. Але все ж час від часу реагує на події в Україні в Stories. Навесні 2022 року син і онук Софії Ротару намагалися втекти до Молдови, до речі через Вінниччину. Їх обох затримали під час спроби незаконно перетнути державний кордон. Зараз онук Ротару Анатолій проживає у Лондоні, а онука Соня — в США.