Про цей інцидент ми уже повідомляли. Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо двох чоловіків, які напали на співробітника ТЦК.

Ними виявилися 28-річний та 43-річний місцеві жителі. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Чернівецькій області.

Як зауважили у поліції, в селі Плоска Вижницького району біля КПП “Горлеча”, водій автомобіля “ВАЗ-2121” здійснив наїзд на 41-річного працівника ТЦК та СП.

Надалі, виконавши маневр розвороту, чоловік зупинився, вихопив сокиру та ударив обухом його в передпліччя. Інший зловмисник, який під”їхав верхи на коні, також завдав удар обухом сокири в плече військовослужбовця.

“Працівник ТЦК і СП отримав тілесні ушкодження, ступінь тяжкості яких буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. Крім того, чоловіки пошкодили лобове скло та бокові вікна у транспортному засобі працівників територіального центру комплектування і втекли”, – повідомили правоохоронці.

Зловмисників судитимуть за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

Як стало відомо, працівник ТЦК Микола Мусензовий, на якого наїхали на авто та напали на КПП, воював з 2014 року. Військовий служив у 10-ій гірсько-штурмовій бригаді.

Про це у відео розповів побратим Миколи Мусензова Ігор Гоцан у відео на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, працівник ТЦК Микола Мусензовий був головним сержантом другого взводу, другої роти, 108-го гірсько-штурмового батальйону 10-ї бригади. Цю інформацію  підтвердила речниця Чернівецького обласного ТЦК Тетяна Гайдащук.

На сторінці 108 гірсько-штурмового батальйону у Facebook повідомили, що Микола Мусензовий з позивним “Граніт” пройшов бої за деокупацію Київщини та на Бахмутському напрямку. За бойові заслуги Микола Мусензовий двічі отримав орден “За мужність”. Після другого поранення військового перевели до ТЦК.

Звертається увага на те, що напад трапився під час того, як військовослужбовці ТЦК та СП проводили перевірку військово-облікових документів.

Голова Селятинської громади Валерій Полянчук пояснивв, що син водія автомобіля “ВАЗ 2121”, боєць ЗСУ, зник безвісти на війні, окрім того, батько 43-річного водія авто є добровольцем та з 2014 року воює з окупантами. 28-річний чоловік на коні також воював в АТО, він є братом водія авто.

“Я з’ясував зі старостою, тому що чоловік з іншого села. Це правда. Зрозуміло, що нерви через війну у багатьох здають… Але інцидент, який він зробив не знаходить виправдання”, — підсумував Полянчук.