Якщо Україна підніме біли прапор “рускій мір” принесе до інших країн “злочини Бучі та Ірпеня”, загибель дітей та катування священників.

У відповідь на скандальну заяву Папи Римського Франциска про те, що Україні слід підняти “білий прапор” і вести переговори з агресором, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій заявила, що ніхто і ніколи не примусить український народ капітулювати.

Це звернення було опубліковане увечері 10 березня на офіційній сторінці ВРЦіРО:

“Україна стікає кров’ю, але стоїть за Правду, за право бути самою собою. Стоїть мужньо і непереборно. І якби вона капітулювала, то Європа, можливо увесь світ відразу відчули би це”, – йдеться у ньому.

У ВРЦіРО наголосили, що у разі капітуляції України “рускій мір” приніс би до інших країн “злочини Бучі та Ірпеня”, загибель дітей та катування та розстріли священників.

“Ми щоденно молимося за мир. За повернення наших бійців з фронту, заручників з полону, біженців з чужини. За порозуміння між народами і зцілення ран, нанесених війною. Але, здатися на милість цього ворога – це не про мир. Це про перемогу рабства над свободою, мороку над світлом, про зверхність права сильного над силою права”, – наголосили у зверненні.

Представники українських церков та релігійних організацій зазначили, що капітуляція перед злом означає крах “загальнолюдського задуму про справедливість” та є “зрадою фундаментальних настанов, заповіданих нам у великих духовних традиціях”.

“Ми благословляємо і благословлятимемо наших вірних на захист своєї країни, молитимемося за Перемогу над ворогом і справедливий мир, простягатимемо руку всім людям доброї волі, які підтримують Україну в цей вирішальний час. Ми віримо і знаємо, що ніколи не залишимося у цьому наодинці”, – підсумували у зверненні.

Закінчується заява цитатою із псалма: “Бо Господь любить справедливий суд і вірних Йому не покине. Вони будуть збережені навіки” (Пс.36:28).