80-річна Алла Стадницька закликала Путіна прийти та врятувати “бандерівську Україну” і підтримувала у мережі дописи окупантів та схвалювала ворожу агресію..

Подібне трапилось вперше в Україні. У Вінниці суд відібрав житло у 80-річної пенсіонерки, яка підтримувала Росію і кликала Путіна.

Щоправда, до початку повномасштабної безпричинної війни путінського режиму проти України, жінка втекла до Росії. Там у неї проживають діти. Додому жінка так і не повернулась. Тому у Вінниці її судили заочно. Окрім конфіскації майна, пенсіонерку засудили до чотирьох років позбавлення волі.

Слідчі з’ясували, що 80-річна вчителька з Вінниці через російську соціальну мережу “Однокласники” закликала Путіна прийти та врятувати “бандерівську Україну” та підтримувала вподобайками завойовницькі настрої інших росіян, які робили ворожі дописи про Україну.

Пенсіонерка Алла Стадницька десятки років викладала фізику в українській школі. Під час пандемії коронавірусу виїхала до дочки в Росії. Жінка почала схвалювати рашистську аресію, в якій ініціаторами російсько-української повномасштабної війни зазначається не Російська Федерація, а президент України та проукраїнськи налаштоване населення.

Зібравши усю доказову базу, СБУ у Віннмцькій області направила до суду справу проти колишньої вчительки. За проросійську агітацію та виправдання окупаційної війни путінського режиму проти незалежної України жінку заочно засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

У школі, де викладала вчителька  Стадницька, її вже ніхто не пам’ятає. Але вчителі та діти добре знають та вшановують героїчних захисників, які вчилися у цій школі, та поклали своє життя, захищаючи Україну від російських загарбників.

Конфісковану квартиру сепаратистки громадські активісти пропонують віддати комусь із ветеранів війни, які потребують  житла.

Сергій Бойчук