Господи Боже сил, Боже спасiння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь у милостi та щедротах на смирення рабiв Твоїх i чоловiколюбно вислухай i помилуй нас: бо вороги нашi зiбралися на нас, щоб погубити нас i знищити державу нашу та святинi нашi. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, i визволи нас, заради слави iмени Твого, i нехай справдяться на нас слова, сказанi Мойсеєм: будьте смiливими, стiйте i побачите спасiння вiд Господа, бо Господь переможе за нас.

Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь i неправд людей Твоїх i не вiдвертайся вiд нас гнiвом Своїм, але в милостi i щедротах Твоїх вiдвiдай смиренних рабiв Твоїх, що до Твоєї милости припадають: повстань на допомогу нам i подай воїнству нашому з iм’ям Твоїм перемогти. Зруйнуй неправеднi намiри тих, хто йде на нас вiйною.

Молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi, i як порох розсипається вiд лиця вiтру, так нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповiдям та постановам Твоїм.

Нехай же, Господи, буде воля Твоя над нами, i якщо Твоє Провидiння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битвi за Вiру i Україну душi свої, то прости їм грiхи їхнi i в день праведного Твого Суду подай вiнцi нетлiння. Але вiримо i молимось Тобi, Великодаровитий Господи, що Ти захистиш, утихомириш i напоумиш та до спокою приведеш усiх.

Бо Ти єси захист, i перемога, i спасiння для тих, хто надiється на Тебе, — i Тобi славу возсилаємо, Отцю, i Сину, i Святому Духу, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь!