Колишній керівник лісогосподарського підприємства у Вінницькій області допустив незаконну вирубку понад 10 000 дерев, що привело до збитків майже на 60 млн грн. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

ДБР повідомило про підозру екскерівнику лісгоспу на Вінниччині, який дозволив незаконно вирубати 10 тисяч дерев на майже 60 млн грн. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Уточнюється, що працівники ДБР повідомили про підозру одному з колишніх керівників Могилів-Подільського лісгоспу на Вінниччині, який незаконно підписав документи на вирубку понад 10 тисяч дерев.

Відомо, що посадовець протиправно видав 6 лісорубних квитків для проведення санітарних та суцільних рубок. При цьому, він врахував, що лісгосп не мав офіційних підстав для проведення цих робіт.

Незаконні рубки були проведені на території чотирьох лісництв. На площі майже 17 га було зрубано понад 10 тисяч дерев різних порід. Загальна сума завданих державі збитків становить 58,5 млн грн,- йдеться у повідомленні.

Його підозрюють в умисному вчинені дій, які виходять за межі його повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. За це йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. Розслідування триває, щоб встановити всі обставини та інших причетних осіб.