Завершили розслідування щодо Тульчинського міського голови Валерія Весняного. До суду скерували обвинувальний акт у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, восени 2021 року міський голова без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку комунальної власності загальною площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності. Обвинувачений, замість проведення аукціону, одноосібно підписав угоду з директором ТОВ без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та без відповідного рішення сесії міської ради. Внаслідок таких протиправних дій голови бюджет міської громади тільки у 2021 – 2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень.

Посадовцю інкримінують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).  Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.