Та його доля обірвалася у розквіті сил під Бахмутом.

ВІКТОР СТАСЮК знаний у Вінниці спортсмен і тренер.

«Кудо, карате, кікбоксинг, йога – він багато чим займався й мав успіхи в усіх цих видах спорту. Віктор був життєрадісним і сміливим чоловіком. Ставив перед собою мету й цілеспрямовано йшов до неї, поки не досягав. А ще, на його глибоке переконання, людина повинна відчувати своє тіло й перебувати в гармонії із собою. Так він робив сам і намагався прищеплювати це тим, кого тренував», –

розповів товариш Тарас Присяжнюк.

А ще Віктор дуже опікувався тваринами, кинутими напризволяще –   його знали в усіх вінницьких ветклініках та притулках.

Він був надзвичайно немеркантильною, щирою й позитивною людиною – так згадують усі, хто його знав.

24 лютого 2022 року сержант запасу Стасюк стояв на порозі  міського центру комплектування.

«Він не мав жодних вагань, казав: «я ж для цього жив усе життя, це МОЄ місце — захищати своїх людей, бо я ж сильний, хто ж, як не я?», — згадує подруга Олена Верлан-Кульшенко.

Протягом року  проходив службу в одному з батальйонів 120-ї бригади ТРО. Спочатку це була служба з охорони та оборони різних військових та важливих цивільних об’єктів на теренах Вінниччини. А потім – передова, Бахмут.

7 березня 2023 року стало останнім днем життя Воїна.

За однією версією, КамАЗ, у якому їхав із побратимами Віктор, прямим наведенням розстріляв російський танк. За іншою –  на шляху до позиції машина зупинилася, щоб поміняти колесо, і буквально під ноги Віктору прилетіла ворожа міна. Так чи інакше, життя справжнього патріота й великого життєлюба, життя тренера, який мав прожити до 120 років та навчити цього інших, обірвалося…

«Постійно в русі. І займався спортом сам, і викладав. Філософ. Прихильник екології та здорового способу життя. А ще – справжній друг і великий патріот… Невимовно сумно, що такі люди йдуть у вічність, не встигши виконати все заплановане та реалізувати себе повною мірою…» – написала Ірина Баранович.

Два тижні Герой не дожив до своїх 48-ми.

Залишив на землі яскравий слід.

Світлу пам’ять у серцях рідних та друзів.

І всієї України. Шана.

Героям твоїм вічна слава