Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

В межах фестивалю молдовські та європейські артисти виступали в понад 40 населених пунктах Молдови. Вінницький народний аматорський вокальний ансамбль презентував свою творчість у місті Сороки, куди його запросив керівник відділу культури муніципалітету цього міста Григорій Букатару.

“Молдовське місто Сороки розташоване на березі Дністра навпроти села Цекинівка Ямпільського району, тож не дивно, що у ньому проживає понад 15% українців. У нас є багато спільних традицій із нашими сусідами, як от свято весни. З 1 березня у молдавському місті проводилися різноманітні культурно-мистецькі заходи. На одному з них наш ансамбль виконував українські народні пісні, зокрема й автентичні веснянки”, – розповіла виконувачка обов’язків директора закладу культури “Вінницька централізована клубна система” та керівниця вокального ансамблю “З роси й води” Тетяна Казанська-Гавриш.

Такою вінницькі виконавці ознайомили присутніх із народною традицією закликання весни в Україні, весняних хороводів, випікання жайворонків та Великодні гаївки. Окрім виступів, для учасників влаштували екскурсію Середньовічною Сорокською фортецею.