Зупинити розпродаж сільськогосподарських земель до кінця війни плюс 5 років та запровадити програму розвитку сімейного фермерства вимагає від влади фракція «Батьківщини».

– Наша команда наполягає на запровадженні мораторію на продаж сільськогосподарських земель, а також будь-яких природних ресурсів, — наголошує народний депутат України від Він­ниччини ОЛЕГ МЕЙДИЧ. – Потрібно направити усі зусилля для збереження найкращих державних підприємств та зупинити стратегію перетворення України на ресурсний центр Європи.

В свою чергу, голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у відеозверненні на сво­єму Youtube-каналі записала звернення:

«Я не хочу, щоб наші воїни повернулися з війни і побачили, що країна, за яку вони віддавали своє життя, обібрана до нитки й кинута на поталу. Саме тому мовчати я більше не буду. Я починаю говорити і діяти!» – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що з 1 січня 2024 року розпочався другий етап так званої «земельної реформи», що дозволяє продаж землі по 10 тисяч гектарів в одні руки, в тому числі і юридичним особам. На переконання лідерки «Батьківщини», вітчизняні фермери не в змозі конкурувати з земельними спекулянтами та міжнародними олігархічними структурами, то­му це рішення влади – прямий шлях до втрати Україною сіль­сь­ко­господарської землі.

«Поки наші хлопці й дівчата проливають свою кров, захищаючи кожен святий метр нашої землі, в тилу розпродають не тільки сільськогосподарську землю, розпродають нашу територію», – обурилася Юлія Тимошенко.

Фракція «Батьківщини» наполягатиме на необхідності ухвалення розробленого законопроєкту про негайне зупинення продажу землі до закінчення війни плюс п’ять років, — говорить ОЛЕГ МЕЙДИЧ, — Також в Україні необхідно розвивати сімейне фермерство, покрокову програму запровадження якого теж розробила наша команда.

Невдовзі буде оприлюднено плани збереження у власності українського народу інших національних багатств – лісів, стратегічних під­приємств, енергетичних гі­гантів, які пропонує «Батьківщина».