Втрачаємо найкращих

Вінничанин Анатолій Дячук став на захист рідної землі навесні 2022 року. Виконував бойові завдання у лавах військової частини А3160, де опанував саперну справу. Анатолій Дячук загинув 7 березня цього року в районі Покровська Донецької області. Воїну було лише 45.

Олександр Ульяновський у мирному житті мав хист до хімії. Закінчив Вінницький ліцей №7, неодноразово був призером олімпіад. Навчався в медуніверситеті, працював диспетчером екстреної медичної допомоги і паралельно опановував фах еколога у Вінницькому національному аграрному університеті.

До лав Захисників на передовій долучився у листопаді минулого року. Мав багато планів на життя після Перемоги, був чуйним, хоробрим та мужнім. Олександр загинув у бою під Куп’янськом 6 лютого цього року. Захиснику, який служив у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, було всього 27.

Попрощалися у Вінниці і з Олександром Мисаном. Олександр став на захист Батьківщини понад рік тому. Воював у складі 21-ї окремої механізованої бригади. Був командиром підрозділу саперів. Загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу позицій 23 лютого. Це сталося поблизу с. Терни Донецької області. Життєвий шлях воїна обірвався у 41 рік. Вдома на нього чекали дружина з двома неповнолітніми синами, мама та сестра…

Осиротіла і родина Захисника Юрія Марчука. Військовослужбовець 5-ї окремої танкової бригади, командир відділення взводу, молодший сержант Юрій Марчук пройшов чималий фронтовий шлях.

На жаль, 28 лютого у бою поблизу села Роботине Пологівського району Запорізької області воїн отримав поранення, яке виявилось несумісним із життям. Серце Захисника припинило битися 3 березня. Йому було 50 років…

У жалобі вінничани і за Володимиром Полтараковим і Тарасом Адамчуком.

Володимир Полтараков до повномасштабного вторгнення працював у Вінницькій транспортній компанії, звідки торік за власним покликом мобілізувався до війська. Боронив Батьківщину у складі в/ч 3028 Нацгвардії. Був зв’язківцем у боях на Донеччині, кулеметником – на Запоріжжі. Загинув воїн 2 березня поблизу с. Вербове Пологівського району. Йому навічно залишилось 32 роки…

Тарас Адамчук працював у сфері громадського харчування. У грудні минулого року був призваний у лави Збройних сил. Воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Останній свій бій прийняв 7 лютого поблизу с. Синьківка Куп’янського району. Життя Захисника обірвалося у 31 рік…

Прапори на цвинтарі рядами…

Поблизу н.п. Первомайське Донецької області 4 березня загинув воїн із с. Баланівка Олег Баланюк. 12 березня Бершадська громада попрощалася з Героєм на щиті.

Калинівка на колінах

Тут провели в останню дорогу двох воїнів-патріотів.

2 березня в останній земний шлях до рідного села, у Радівку, повернувся відважний захисник України Руслан Байлема, який загинув 23 лютого на Запоріжжі.

А 6 березня «на щиті» у рідне село Корделівку востаннє повернувся відважний захисник України Максим Кулик.

У Літинській громаді жалоба за воїном Олександром Гульком. Останній бій стрільця-санітара стрілецького батальйону відбувся 22 лютого поблизу н.п. Невельське Донецької області.

У Немирів летять похоронки

10 березня у бою за Батьківщину загинув житель с. Потоки Анатолій Бабенко. Цього ж дня, 10 березня, захищаючи Україну, загинув житель села Воробіївки Олександр Очеретнюк.

У жорстоких боях смертю хоробрих загинув і воїн із с. Стражгород — Олександр Білоус. Його життя обірвалось під час виконання службових обов’язків 10 березня поблизу н.п. Синьківка Куп’янського району Харківської області. У червні 2022 року чоловік приєднався до лав ЗСУ по мобілізації. Проходив службу на посаді стрі­льця-помічника гранатометника 1 стрілецького відділення однієї з військових частин. Але ненависний ворог обірвав бій Героя. Йому назавжди 38…Теплицька громада у жалобі.

Жалоба у Погребищенській громаді

Захищаючи Україну від рашистських окупантів, загинув Микола Вакулюк із с.Дзюньків, учасник АТО/ООС за контрактом з 2018 року, солдат-стрілець 1 стрілецького батальйону. 7 березня біля н. п. Лиман Перший Куп’янського району Харківської області внаслідок ворожих скидів з БпЛА на бойові позиції наших військ життєва зірка Захисника навіки згасла...

Захищаючи незалежність України від російського агресора, біля Кліщіївки Донецької області поклав найдорожче – своє життя — Костянтин Шевчук.

Війна забрала життя мужнього воїна Олега Коваля, мешканця села Медвеже Вушко.

Важкі втрати і сльози знову приносить у Турбівську громаду війна… За незалежність та волю України загинув ще один її син – 42-річний житель села Костянтинівка Пидосич Віталій Володимирович. 7 березня під час виконання бойового завдання з захисту Батьківщини, поблизу н.п. Лиман Перший Харківської області, внаслідок ворожих скидів з БпЛА на бойовій позиції Захисник отримав поранення, несумісне з життям.

«Наш Лисянський»  пішов у Небесне військо

Ладижинці провели в останній земний шлях воїна-Героя, старшого бойового медика, молодшого сержанта Збройних сил України Сергія Геннадійовича Лисянського. «Наш Лисянський»… Його в місті знали всі. Добрий та чуйний, лікар, який від Бога мав дар зцілювати та рятувати, відважний та сміливий воїн – саме таким був Сергій Геннадійович.

На його рахунку сотні врятованих людей – і в цивільному житті, і на фронті. Він палко любив життя та свою професію і прагнув передати свої знання іншим бойовим медикам, аби якомога більше захисників мали шанс на спасіння.

Героя шукали серед живих

Тульчинську громаду сколихнула сумна звістка про підтвердження загибелі Дениса Полоси, який вважався зниклим безвісти. Герой назавжди повернувся «на щиті» в село Копіївка. Солдат Денис Полоса служив номером обслуги 1 гранатометного відділення протитанкового взводу 2 механізованого батальйону. Був учасником АТО/ООС.

28 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Опитне Покровського району Донецької області наш Герой-захисник прийняв свій останній бій.

Денис Олександрович гідно і з честю виконав свій конституційний і військовий обов’язок, як зобов’язали його присяга і совість справжнього чоловіка.

Ще одна молода жінка стала вдовою…

Ще одна мати поховала си­на… Кривава війна, розв'язана росією, забрала життя ще одного Воїна, Захисника, жителя села Комарівка – Сергія Касімова. У мирному житті чоловік працював і в ресторанній сфері, і на будівництві. Здобув досвід у військовій справі — був учасником АТО.

5 березня 2022 року без вагань сміливо став на захист України. Служив головним сержантом 14 штурмової бригади оперативного призначення «Червона Калина» військової частини 3028 Національної гвардії України.

Життя Воїна ворог обірвав 5 березня в районі н. п. Вербове, Пологівського району Запорізької області. Без надійної підтримки та опори залишились син, дружина та мати.

Пам'ятаймо, якою страшною ціною дається нам кожен новий ранок.

Трагічна звістка  знову надійшла до Ямпільської громади

Страшна війна продовжує вести свій кривавий лік.

Загинув ямпільчанин Максим Тітаренко. Молодший лейтенант ЗСУ, командир стрілецького взводу, у війську із липня 2023 року. Захисник мужньо виконував завдання по захисту Батьківщини на передовій. Загинув 23 лютого під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Синьківка Харківської області в результаті мінометного обстрілу.