Після тривалої хвороби, на 41 році життя перестало битися серце співучої «пташечки» Людмили Синиці, керівника зразкового фольклорного колективу «Вербиченька» Томашпільського Будинку дитячої творчості. Залюблена у народні звичаї та обряди, материнську пісню, сама Людмила мала неабиякий талант до їх виконання. Все своє творче життя збирала народні пісні, аби зберегти і передати їх дітям свого колективу. «Вербиченька» під її керівництвом, активно брала участь в усіх святах з фольклору.

Працюючи у відділі культури Томашпільської РДА, Людмила Василівна сприяла проведенню районних та обласних культурно-мистецьких заходів, зокрема, фестивалю народної творчості «Одвічна Русава». Під час роботи у Будинку дитячої творчості виховувала дітей і піснями, і особистим життєвим прикладом, щедротами своєї душі. В серцях колег, сотень випускників-учасників «Вербиченьки», всіх, хто її знав, залишаться теплі спогади про Людмилу Синицю. По собі вона залишила любов, щиру дружбу, ніжний лагідний голос.

Ми ніколи не забудемо співучу, завзяту, самовіддану, людяну, доброзичливу Людмилу Василівну Синицю. Її любов до народної пісні, до звичаїв і традицій краю, її щоденна праця є взірцем служіння українській культурі.

Висловлюємо щирі співчуття родині, землякам і друзям, які втратили безцінну людину. Вічна пам’ять співучій «пташечці».

Колектив Вінницького обласного центру народної творчості